Aftonbladet, Dagens industri, Norrtälje tidning och Östersunds posten - tidningar som inte bryr sig.

Kategori: vardag

Senaste åren har unga företagare och unga entreprenörer uppmärksammats mycket i media. Exempelvis var Tappa inte bort mig UF och Soadasdeam UF på nyhetsmorgon inför SM i företagsamhet. Nästan alla som jag träffat tycker Ung företagsamthet är häftigt och uppmuntrar oss som gör UF. Även media rosar unga entreprenörer.

Vad hände då med media när det största eventet i Sverige för unga entreprenörer ägde rum? Extremt få av dem brydde sig. Norrtälje tidining har tidigare skrivit om UF företag i kommunen men när en av deras ungdommar åker iväg på Emax är det totalt ointressant. Jag blir förbannad. Samma sak när jag pratade med Dagens industri som verkligen borde värna om unga entreprenörer och uppmärksamma ett event som Emax, hände ingenting.

Det var en mediatävling på Emax där alla vi delatagare var med i och den som synts i flest medier under Emax-veckan vann ett pris. Jättekul tänkte jag, vem vill inte synas liksom? Så jag satte mig ner och ringde runt till de nämnda tidiningarna åvan, pratade med någon på alla och de sa att de skulle återkomma. Gjorde de det? Nej, självfallet inte. Det är tråkigt att Emax inte är så känt, för att det är ett fantastiskt event som öppnar dörrar och inspirerar. Jag önskar att fler fick åka dit för att knyta kontakter samt få en fantasktisk upplevelse. Och det är genom media som jag kan sprida ordet om att Emax existerar och vad Emax gett mig och kan ge andra.

Jag är besviken på Sveriges medier. Jag är arg. Jag tycker att de uppmärksammar fel saker. Att skriva om exempelvis Prinsessan Madelende när hon är hjärtekrossad, att hänga ut henne de tycker de är rätt men att skriva om något som kan upplysa ungdomar om något som kan ge dem väldigt mycket det ignonerar de.

Jag hoppas att media skärper sig och fortsätter att uppmärksamma enterprenörskap och ung företagsamhet, för vi ungdommar är jäkligt duktiga, vi är Sveriges framtid, när media fattar de kanske de inser att event som Emax är värt att uppmärksamma.

Burnin.

Kategori: musik



På den sista föreläsningen på Emax hade föreläsaren med sig en sidekick som spelade akustisk gitarr och sjöng några låtar mellan varven i föreläsningen. Han sjöng bland annat denna låt. Jag är uppvuxen med den här låten från Cue men orden föll in på sin plats fören i torsdags. Älskar verkligen denna låt.

trött, less och körkortslös för alltid.

Kategori: vardag

Körde bil i ca två timmar idag det gick ok men jag kommer ändå aldrig kunna ta körkort. Finns inga lediga lektioner fören i slutet av augusti och då är det försent. Ska iof ringa till Tibble trafikskola och kolla om de har några tider.

Annars har jag bara sovit och kollat lite på film. Ska snart bege mig till Norrtälje för att träffa Aleks och gå på Eclipse. Är fortfarande supertrött men ska försöka tagga till på bussen så jag kan hålla mig vaken i natt. Bion början 23:59 så det blir film halva natten. Sen blir det jobb resten av veckan, ska väl försöka vila lite också eftersom att min rethosta är tillbaka och kroppen inte har någon engergi, vore ju inte särskilt lämpligt att bli sjuk nu.

Körlektion.

Kategori: vardag

Idag är min lediga dag denna vecka. Snart ska jag sätta mig i bilen och skjutsa in mamma till Norrtälje och gå på min första körlektion. Det är lite pirrigt faktiskt, men det ska bli superkul. Jag vill bara bli klar med all denna övning så jag snart kan ha mitt rosa-kort i handen och stolt glasssa runt på vägarna.

Sömnsvårigheter.

Kategori: vardag

Har som vanligt svårt att sova, ska sätta på Coco avant Chanel och hoppas att det går bättre att sova genom att flyga in i en anna värld.


Jag önskar du kunde umgås med dig själv i 48h för att inse hur tråkig du är.

Kategori: vardag

Upp och ner, säger de att livet är. Du är mest bara ner.

Bilder från Emax.

Kategori: vardag


Bland det första jag såg när jag anlände på Örebros universitet. (Bilden är dock tagen på kvällen innan vi gick till lägenheten)


Andra kvällen, på min, Maria och Anitas mini roadtrip i Örebro på jakt efter en handduk och en masccara, det är extremt svårt att få tag i klockan nio en måndagskväll kan jag upplysa er om. Men ICA maxi har allt!


Lite volleybollspelande, jag gav upp ganska fort kan jag säga, men vi hade det kul!


Bästa föreläsningen under hela veckan, Elaine Bergqvist, retorikkonsult.


Ali, Pär, Andrea och jag taggar inför Emax talkshow.



Pär, Andrea, jag och Ali taggar inför galamiddagen!


På galamiddagen.


Prisutdelning under galamiddagen. Självfallet fick jag inget pris, det var samma kämparglöd i lag 20 (MILFS) som i the colour of music uf tyvärr.. När ska jag lyckas träffa folk som vill vinna och satsa lika mycket som jag?

Summan av kardemumman är självfallet även om jag inte tog så många bilder på Emax ändå att det var awesome och jag ska lätt söka Emax Nordic nästa år och kanske som crew på Emax Sverige. I <3 Emax.

The real Twilight saga.

Kategori: vardag

"MAMMA, MAMMA DET ÄR EN VAMPYR I TRÄDGÅRDEN!!"
"Nej, det är bara Caroline som solar."




Eclipse är utläst och imorgon är premiärbiljetter för bion bokade.

call me up for sunday-coffee take me to a show send me postcards from your travels write in your morning glow

Kategori: vardag



Jag ska.

Kategori: vardag

Det finns en del saker som jag ska göra innan jag dör. Här är exempel på några av dem. De som har med Frankrie att göra.

Jag ska åka tåg från London till Paris.

Jag ska köpa något på den första Chanel butiken i Paris.

Jag ska sitta på en uteservering i Bordeaux och avnjuta en cafe au lait.

Jag ska gå på Lovren, vandra längs Seine, besöka Notre Dame, se en show på Moulin Rouge och åka upp i Eiffeltornet.

Skåla ett rött Bordeauxvin med någon jag älskar.

Jag ska cykla på den Franska landsbyggden klädd i en blommig klänning med vippig kjol, ha en cykelkorg med en filt, en baguett och en flaska vin i.

Känns som om en resa till Frankrike snart måste bokas in.

Om du saknat nått precis som jag.

Kategori: vardag

Har jag tröttnat eller är jag bara sjuk? Mina ögon letar efter det och det sticker till i hjärtat. Jag kommer aldrig längre än jag själv kan gå och hela tiden stoppar jag min väg. Jag vet vad jag aldrig kommer att få, jag vet att jag inte behöver vara rädd för att se det jag jag en gång fasat.

Jag är galet förvirrad. Jag har tappat målet och måste nu hitta ett nytt. Jag som var så säker på att plugga vidare har nu börjat tveka. Jag kanske vill plugga, jag kanske vill resa, jag kanske vill åka till Norge och jobba jag kanske vill vara kvar i Sverige och jobba.

Jag vill nog fly. Jag vill vara spontan. Jag vill inte behöva oroa mig för vad jag gör eller om mitt beteende sårar någon eller gör någon sur.

Jag vill vårda mina vänskaper. Därför har jag nu börjat med lunchsamtal, jag hinner med ett per lunchrast.

Jag har börjat lyssna på Melissa igen, efter ett kort uppehåll på några veckor. Mitt hjärta blöder. Jag ska nog sluta lyssna, det gör för ont.

Hemma från Emax.

Kategori: vardag

Nu är Emax slut. Det känns jättekonstigt. Jag hade gärna stannat ett par dagar till bara för att umgås med alla härliga människor och lärt mig mer på föreläsningar. Alla människor var helt grymma, så där som man vill att människor ska vara utåtriktade, trevliga och utan kontakthinder. Jag har träffat så otroligt många människor som är helt fantastiska på sina sätt och deras resor eller planer är beundransvärda.

När 200 ungdommar från hela Sverige träffas inser jag hur liten vår värld är. Eller vad är oddsen att jag träffar en tjej som bott i St Emiloin i ett år och hängt en hel del i Bordeaux? Att två stycken ska fira midsommar i Norrtälje? Också hur häftigt det är att få träffa så många människor från olika platser och vilket närverk jag byggt upp under dessa dagar.

Jag kommer hem från Emax som en starkare människa. Med nya kontakter och kunskaper, men framförallt ett förbättrat självförtroende och självkänsla. Jag har träffat människor som jag tycker är grymma och coola, fantastiska och roliga, trevliga och underbara, och de tycker desamma om mig.

Jag kommer att sakna Emax. Men dagarna har varit fullspäckade så nu ska jag njuta av att sova och vila.

EMAX it is!

Kategori: vardag

Håller hus i Örebro på EMAX nu. Det är superkul, trevliga människor, lärorika dagar och god mat! Hinner inte skriva mer nu, är på woorkshop.

Blidö är bara en myt.

Kategori: vardag

Ön i solen kallas Blidö. Igår åkte jag återigen dit för att grilla och ha det trevligt och även denna gång var det mulet och kallt. Det var inte mycket för ön i solen. Kvällen var toppen! Vi åt god mat (Linn gör världens bästa potatissallad), lekte "jag har aldrig", drack goda drycker (jag hade min lilla Rosie (som skall uttalas på engelska och med långt o, Rooooooosie), sjöng singstar, badade och spårade... Spåret står jag för, men man måste få släppa lös ibland! Även om mannen min inte gillde det.

JAG HATAR BLOGG.SE

Kategori: vardag

JAG HAR FÖRSÖKT LADDA UPP BILDER I ÖVER ETT DYGN NU MEN DET VILL INTE FUNGERA. JAG BLIR GALEN!!!

dröm.

Kategori: vardag

Vaknade orderntligt för en liten stund sedan. Sov oroligt i natt också. Dumma mig, har sovit dåligt båda de två nätterna senaste veckan som jag inte sovit med Kristoffer, det var ju lagomt självständigt.

Drömmde att det som inte får hända hände. Dino kom tillbaka in i mitt liv, han ville ha mig tillbaka och han menade det verkligen. Jag kunde inte bestäma mig om jag ville behålla det jag har idag eller om jag skulle släppa det och rida iväg i solnedgången med Dino. Usch usch och blä, ingen bra dröm. Nu ska jag fixa och trixa lite inför Emax och kvällen.

sommar.

Kategori: vardag

Nu är sommaren här. Detta är som sagt min enda lediga vecka på hela sommaren och idag har jag bara njutit av att vara ledig. Legat ute i solen med Kristoffer, sovit och ätit middag med min mentor. Igår hängde jag med Aleks och kollade på lägenheter inför hösten. Det börjar faktiskt landa att jag är klar med Marina nu och faktiskt äntligen ska flytta, det känns underbart! Nu är det sängen och sista hundra sidorna i Eclipse som gäller!

fri.

Kategori: vardag

Idag är första dagen jag är hemma efter studenten. Idag ska jag njuta av att vara fri och inte ha några krav eller något att göra. Jag ska  bara vara.

efterfest & utgång, livet leker efter studenten!

Kategori: vardag

I lördags var det dags för efterfest för alla som jobbat på Custom bike show. Jag, Elin och Linn var självklart där, men missar ju inte en fri-bar och lite buffemat frivilligt. Vi gick en tipsprommenad som vi borde vunnit. Spottade gröna gelegrodor i tävling om vem som kunde spotta längst, det var bland det äckligaste jag gjort kan jag ju säga.

Kvällen rullade på i alla fall, en drink hit och en cider dit, alkoholen flödade och vi var alla ganska nöjda när vi fick skjuts upp till Campus för att förbereda oss på utgång. Mot Mobergs och jag gick in stenhårt, röjde i ca en och en halv timme, sen hade energin återigen tagit slut. Så jag hämtade ut jackan från garberoben och väskan hemma hos Elin och traskade upp till Kristoffer.







studenten!

Kategori: vardag

Studentet var awesome trots vädret. Champangefrukosten var blöt, avslutningen rolig, lunchen på Synfoni tagg och utspringet obeskrivbart. Jag kände en sådan lycka och tårarna sprutade för att jag inte ville lämmna klassen, lärarna och skolan. Jag fann min familj rätt fort i alla fall och de väntade med massa blommor, små champangeflaskor och annnat kul. Sen vare flak för hela slanten, lite kallt stundvis och hemskt sista halv timmen så jag höll på att kissa neer mig, men i övrigt superkul.

Mottagningen var bland det bästa jag varit på i mitt liv, mina vänner och min släkt var samlade, alla för min skull. Vi hade det trevligt, åt god mat och jag fick massa braiga pressenter; pengar till körkortet, kamera, smyken med historia, kokböcker, en shaker, spel, bestick och lite annat. Jag pressenterade min pojkvän för släkten så det är officiellt och på riktigt nu.

På kvällen fick jag slita mig från mottagningen och åka in till stan för att gå på slutskivan. Var där i knappt ett par timmar sen var den lilla energin jag hade slut. Så jag gick till tunnelbanan men den var låst, jag vet inte hur eller varför men jag kom inte in. Det blev en prommenad till tekniska istället och buss till Norrtälje.

Var bilderna från fredagen är vet jag inte, därför efterlyser jag alla som tog kort på utspringet och mottagningen!!



studenten!

Kategori: vardag

jag är totalt slut.

Kategori: vardag

Hat städat, handlat, bakat och fixat i tre fucking dagar nu inför studenten imorgon (JA STUDENTEN IMORGON *panik*) och inte fan får jag någon uppskattning för det utan bara en jäkla massa skit. Jag är rätt slut och irriterad nu som ni kanske ser på min ton..

Imorgon är det i alla fall studenten. Klänning och jordgubbar är inhandlade, skorna står framme och flakkläderna packade. Men jag har fortfarande inte fattat att det är jag som tar studenten. Jag är van vid att titta upp på flaken och önska att det var jag och imorgon kommer det att vara jag. Det har fortfarande inte sjunkit in. Imorgon kommer att vara sista gången jag ser vissa i klassen. Det ska bli kanon skönt för jag har verkligen klarat mitt livs största utmaning men som jag whinat om hela veckan så kommer det samtidigt att göra ont i hjärtat att lämna skolan och klasskamraterna.

sista dagen på Marina.

Kategori: vardag

Ska snart åka till skolan. Insåg just att det blir sista gången som elev där. Det slog mig just natt imorgon tar jag studenten och sen så är det slut på allt som varit vardag de senaste tre åren. Det är sorligt, för alla vet vilken enorm kärlek jag har till min skola, nu måste den ersättas med något annat.

?.

Kategori: vardag

Bollen ligger i mina händer. Vad ska jag göra? Förhållande eller sluta ses totalt? Jag hatar att ta beslut, speciellt viktiga sådanna.

studentpressent!

Kategori: vardag

Fick en studentpressent av min kära mor idag. Jag var inbokad hos en nageltant (som iof var typ 20) för att sätta lösnaglar. Så nu kommer jag vara supersnygg på studenten, wiiho! Fick reda på att Blondinbella varit där någon gång och fixat naglarna, men henne såg jag inte till idag. Reagerade dock starkt på en brud som satt där inne med fina kläder och såg rätt fräch ut men hon hade glömt att ta bort lapparna under skorna, det såg ut som skit. Den lilla missen förstörde hela looken, stackars kvinna.



Frågan är dock; fransk eller röda på studenten?

för alla nyfikna.

Kategori: vardag

Detta är min studentklänning.

hemkommen från Blidö.

Kategori: vardag

Har haft en supertrevlig kväll med klasskamraterna! Börjar sakta inse att slutet är nära. Det är spännande men det suger. Jag gillar verkligen personerna i min klass och nu ska vi skiljas. Alla kommer försvinna åt sina håll och hela studenten är så bitterljuv. Personer som jag aldrig trodde att jag skulle ha någon som helt kontakt med är de som i dagsläget förstår mig mest. Allt är konstigt just nu men jag försöker göra det bästa av sittuationen och njuta av stunden.

beslutsångest.

Kategori: vardag

Fungerar så det knakar om jag ska åka ut till Blidö med klassen idag eller inte. Det som talar för är självklart att hitta på något kul med klassen innan studenten och det som talar emot är att jag börjar bli sjuk och varken Palmis eller Cat ska med. Mamma har i alla fall lovat att hämta mig ikväll om jag väljer att åka ut en sväng så det är ju bra. Borde vara smart att åka iväg och hitta på nått kul. Och behöver jag bekväm sängplats med toalett och dusch kan jag ju bara ringa Linus eller nån.

spellistan som jag inte får nog av.

Kategori: musik

hush hush.

Kategori: musik

here's for summer and everyone's breaking up again.

Kategori: vardag

Det är slut, kaputt, över. Gråk, illska och förstående. Så vaknar vi, har hett break-up sex. Och allt blir pannkaka. Har just lagt på luren och tårarna bara sprutar. Det är jobbigt, det gör ont och jag kan inte identifiera vad det är som gör att det känns så här.

Den här veckan har varit hemsk. En av mina bästa vänner är förkrossad för hennes break up. Jag har förlorat min telefon, det sista jag hade kvar av relationen men min bästa vän och nu Kristoffer. Om två timmar är den här jävla veckan slut och jag vill glömma allt dåligt som hänt. Men fan inget av det går att ignorera. It is break up season.

<3

Kategori: vardag


det är inte min dag idag.

Kategori: vardag

Nej för det är Aleks dag, lilla stumperumpan tar studenten först av oss alla. Sitter i Elins lägenhet nu, har just fixat i ordning mig och dödar lite tid vid datorn. Elin är på jobbet så det är väldigt tyst och tomt här. Tror att jag och Selma bestämde oss för att ta 11:30-bussen, jag kommer inte ihåg men det är min känsla i alla fall. Så jag ska börja knata mot Flygis snart för att lämna tillbaka gårdagens underhållning "Sommaren med Göran", vilken för övrigt var dålig, men den underhöll oss i alla fall.

Nej jag ska sluta whina.

Kategori: vardag

Idag skulle vara den lyckligaste dagen hittills i år och det ska jag se till att den blir. Missade bussen till Norrtälje för att jag var så äckligt sönder stressad att jag sprang omkring och hyperventilerade. Nu har jag suttit ner, andas och ätit ett päron. Med nästa buss åker jag in till Elin. Vi ska skåla och äta sushi och bara vara allmänt tjejiga. Imorgon är dert dags för Aleks student så det taggar jag till!

Se framåt, koncentrera på det positiva, leva i stunden, jag är bra, jag är glad, jag kan vara lycklig och jag får vara lycklig.


Äntligen har min efterlängtade fjärlisring kommit!

och dagen som började så bra.

Kategori: vardag

En för mig meninglös utvärdering med klassen och mentorerna, fick inte något sagt och till slut orkade jag inte så jag skrev ut psykologin. Detta betyder att jag är klar med marina, wohoo.. Pratade med BB och han ger mig mvg i geografi, det var en underbar överraskning då jag hade räknat med vg i den kursen. Detta innebär att jag troligtvis kommer att komma in på min utbildning och hela min framtid är räddad. Jag blev så glad att jag blev mållös, tårögd och fick ett enormt leende. Perfekt synkat med mor min som hämtade upp mig när jag kom till norrtälje, jag fick köra och det fick fantastiskt. Kommer hem sätter på datorn och där ligger bomben. Nej fan och ursh jag tänker inte bli ledsen, jag orkar inte vara ledsen mer. Men jag kan inte känna någon glädje alls just nu.

Jag blir flyförbannad kan jag säga.

Kategori: vardag

Jag inser hur lite du känner mig eller oss, jag kan bara tala för mig själv. Om du seriöst tror att det handlar om att såra dig och vara elak mot dig måste du vara extremt självupptagen och tro att hela världen krätsar om dig. Du känner inte mig, du vet inte vad som hänt mig under våren, du vet absolut ingenting av hur jag känt mig jämte dig. Hur mycket du sårat mig.

Jag har ingen jävla telefonjävlen för att den har någon stulit, jag har en temporär telefon men ett kort som inte är aktiverat så jag kan inte ringa från den. Och det är extremt svårt att kommunicera med någon som jag vet inte är nära en dator, eftersom att det är min enda koppling till omvärlden just nu. 

Jag och Catte pratade och hon skickade sms, vad hon skrev och inte skrev i smset har jag ingen aning om men jag tänker tamifan inte be om ursäkt för något som jag inte anser att jag gjort något fel i. Vill du se filmen kan jag se den igen har jag sagt, men jag kunde inte gå på en sen bio i tisdags för att jag var tvungen att skriva klart mitt sista arbete på onsdagen för att det skulle vara inne på torsdagen. Hata mig för att jag vill klara skolan, gör det. Jag trodde inte ens att bion fortfarande var on eftersom att inget var bokat, planerat eller pratat om de närmaste dagarna. Men hade du och Catte gått på niobio utan mig hade jag inte brytt mig. Kul för er och jag hade sett den en annan dag med er, själv eller med någon annan.

Jag fattar verkligen inte vad problemet är och vad ditt hat och illska kommer ifrån. Du skriver att du inte tycker att du är tillräckligt viktig, jag vet inte hur du kan tolka det som så. Du borde veta vad du betyder för både Catte och mig. Om detta är en spegling av vad du tycker jäme mig eller oss vet jag inte, så kan det ju vara ibland. Det skulle inte förvåna mig om det är så fallet är och visst det gör ont. Men jag tror att det finns andra sätt.

Vill du inte vara med, fine! Spring. Men jag kommer att stå kvar. Det är inte tillhöra, jag tänker inte springa efter, jag tror (hur naivt det än är) att du kommer tillbaka.

nu går jag till bussen.

Kategori: vardag

Och jag tänker inte bry mig. Mitt liv har precis börjat falla på plats igen. Jag har blivit sårad hela jävla våren, jag tänker inte ta någon skit nu. Man behöver inte göra hönor av en fjäder. Man måste lära sig att ta saker med en klackspark, det har jag fått lära mig i vår. Och sist men inte minst: vi är bara människor.

och så är jag här igen.

Kategori: vardag

Hos Linn med Elin och ett glas vitt i handen! Im bad, im naughty.. Men jag har jävligt kul! Godnatt bitches

det är underbart.

Kategori: vardag

Det är underbart att sitta ute och plugga i solen, dock är det mindre underbart att man knappt ser vad som står på skärmen. Sitter därför inne och gör slutfixet på uppsatsen och mumsar på hemmgjord calzone (supersupermultigod).

ny dag, nya tag!

Kategori: vardag

Idag ska jag göra sånt som jag inte gjort, ta igen lite. Har avbokat ett av pappas bostäder till studenten (hade dubbelbokat), ska skicka ut de sista inbjudningarna till mottagningen samt ringa upp familjen och önska mig saker. Skriva klart SISTA arbetet och börja städa på rummet så jag vågar ha mottagningen här.

Måste bara tillägga att jag har världens gullligare mormor. Hon ringde igår när jag var på väg hem först sa hon att jag var ansvarslös och måste ha koll på mina grejor. Då blev jag ledsen började storböla och slängde på luren, orkade inte ta någon skit. Hon ringde upp sa åt mig att skärpa mig, rycka upp mig, stå på mig och välja ut en ny mobil som hon betalar. Detta resulterade iof i ännu mer tårar, men glädjetårar denna gång. Hur snällt är inte det på en skala? Nu måste jag bara hitta en ny billig telefon jag kan tänka mig att ha.. Lättare sagt än gjort.

you said I began this messy state of love affairs and I drink too much and smoke too fast and this city's cleared my innocence

Kategori: vardag



Hata mig för den egoist jag är.

Kategori: vardag

Jag ger upp, jag kollapsar.
Jag besitter ingen energi, jag sov på utflykten idag. Jag får inget mvg i engelska. Jag har ingen telefon, inget minneskort, inget simkort. Jag har glömt att bjuda folk till min mottagning. Jag måste ta "samtalet" för fjärde gången. Jag gräver ner mig.

Hata mig för den egoist jag är men jag gör egoistiska handlingar för att försöka må bra och få andra att också göra det. När jag är ledsen och min vän är ledsen vill jag muntra upp oss. Det är inget personligt mot någon annan.

Jag faller på mållinjen men jag faller inte för skit och inte för honom.