Moskén

Kategori: vardag


Jag och klassen var på besök på moskén vid "Medis" idag. Det var grymt lärorikt, jag ändrade verkligen min syn på islam vilket säkerligen behödes. Vissa saker kan jag dock inte förstå, till exempel hur de kan hinna med att be när de rör på sig hela tiden under sina bönesunder, böja sig ner, buga sig mot marken, upp å stå igen om, om och om. Tjejen som var vår så kallade guide (hon svarade mest bara på våra frågor) var jätteduktig och hanterade klassens frågor duktigt med tanke på att vissa av dem var väldigt irrelevanta och vissa lite för personliga tycker jag.



MJ & Jag i väntan på att komma in i Moskén


Stockholm bjöd på underbar sol idag



Vi tjejer fick ta på oss otroligt smickrande "klänningar", visst är jag snygg i den? haha

Tisdag

Kategori: vardag

Har gått i skolan i två dagar nu, det känns ok men ändå inte. Det är grymt jobbigt att bara vara där, sen ska jag ju göra saker också. Tror även att jag håller på att bli sjuk igen då jag haft grymt ont i huvudet och örat idag (huvudet mest nu på kvälskanten). Imorgon är det väl bara att ta nya tag då det är prov i engelska gramatik, provhelvettet kan ju ta sig tillsammans med bokjävlen. Det är inte skönt att vara tillbaka, visst det är jättemys att träffa mina härliga tjejer igen, men annars var det bättre hos pappsen.

Norrland, dag 3

Kategori: vardag

Igår var vi på pimpeltävling och hör å häpna jag fick napp (fisk och inte "fisk"). Ca 7-8 stycken faktiskt, det blev totalt 395g, vilket är grymt lite med tanke på att han som vann hade 12kg, jag fick i alla fall pris (som alla andra på tävlingen) det var en klocka och en film. Jag, bror och farsgubben åkte skoter till fisketävlingen, men jag valde att åka bil hem med låsasmamma och tur var det för pappsen åkte fel på hemvägen och det tog en hel timme extra.

Klockan 22.16 klev jag ombord på nattåget mot Stockholm och bäddade ner mig högst upp i kupén, satte på en mys-spellista på ipoden och somnade in i gunget, vilket påminnde mig lite om seglingen då jag nästan varje natt sommnade in mjuk gungad av vågorna. Jag vaknade till vid femtiden och fick sedan en väckning av konduktören halv sju då det var dags att kliva upp.

Ovishet

Kategori: vardag

Ovishet i oändlighet, jag orkar inte. Hur kan du ens förvänta dig något av mig om du inte hjälper mig? Jag drar ner dig i fallet, bara så att du vet. Jag har sagt det förut och jag säger det igen; jag är inte snäll, jag är elak men trevlig och just nu har jag ingen anledning att vara trevlig mot dig.

Norrland, dag 2

Kategori: vardag

Dagen böjades med väckning av fars vackra stämma (kan disskuteras), frukost och fix. Sedan satte vi oss i bilen för att se oss av mot Vemdalen, efter stopp hos båda mina bonussyskon och någon timmes biltur var vi framme i backen. Jag, farsgubben och bror satte gång att börja åka, sen var det fixa i solen med varm -choklad, ost och skinkmackor, kokt ägg och choklad! Sen var det bara ut i backen igen. Vi har haft underbart väder, lagomt kallt och strålande sol. Jag har lyckas odla några få fräknar i backen idag. Kvällen har varit en typisk svenne-familjekväll med pizza vin/cola, godis och 4ans underhållningspogram (Robinsson).

Imorgon fortsätter Norrland att bjuda på dess härligheter, då blir det mer skooter och fisketävling.

Vemdalen

Kategori: vardag

And now we're off to skidbacken!

osynlig?

Kategori: vardag

Det är kanske något jag stävar efter just nu, men ändå vill jag inte vara det. Det krävdes en fränling på tunnelbanan igår för att inse att jag inte är totalt osynlig, den enda hon gjorde var att fråga om tåget vi satt på gick till t-centralen, men hon valde att fråga mig av alla männsikor i vagnen och ingen annan, hon såg mig, just mig och det var precis vad jag behövde för stunden när jag satt där med gråten i ögonen efter att ha spenderat hela morgonen i tårar, med flera väskor och utan smink. Jag vill inte att alla ska veta, men ändå vill jag att alla ska veta.

Jag mår ärligt talat skit!

Jag har en sådann enorm ångest, jag har ingen energi eller ork, jag känner ingen lust att göra någonting. Detta är min anledning att jag är här, hos min pappa i Norrland. Detta är min egen tid. Min tid att göra något som kanske gör mig glad, en känsla jag inte haft på mycket länge. Men trots att jag är här och lovat att inte plugga någonting utan bara göra roliga saker, kommer jag inte i från ångesten om vad som kommer att hända när jag är tillbaka i Stockholm. Staden jag älskar, på skolan jag älskar men hatar, bland klasskamraterna jag älskar men spyr på. Ångensten om proven, talen och redovisningen försvinner inte. Jag kan inte sluta tänka på dem, jag kan inte sluta oroa mig. Jag kanske har för höga krav, men jag har mål. Mål jag vill nå, mål jag ska nå och detta göra mig inte oinpulsiv, detta gör mig inte galen det gör att jag vet vad jag vill göra och att jag ser ett liv efter Marina Läroverket, detta gör mig inte till något annat än mig själv. Jag vet vad jag vill och jag vill komma dit, jag vet att vägen är tuff och hård och nu har jag fastnat någonstans på vägen. Jag vill bara ta ett sabbatår, jag vill inte se Australien, Nya Zeeland eller Afrika, jag vill ha min utbildning jag vill ha mitt jobb och jag vill kunna språket jag älskar flytande, detta är det inget fel med!

Jag behöver hitta tillbaka till mig själv igen, jag behöver hitta de sakerna som jag blir glad av igen, för just nu är min "kul" faktor nere på rödaste röd (ni som spelat sims vet vad jag menar). Denna resa var till för MIG och endast mig. Jag vill inte att den ska bli förstörd av dumma skolarbeten och mina klasskamrater gör inte saken bättre för mig just nu. Jag vill tacka Aleksandra och Alexandra för att ni finns och alltid ger mig ett leende på läpparna, även när jag inte förtjänar det eller behäöver det, ni är så grymt bra för mig och jag älskar verkligen er.

Men just nu, önskar jag,  mig!!

Norrland, dag 1

Kategori: vardag

Dagen började men frukost i tystheten, två kappitel i engelska grammatikboken och lite googlande på TA. Googlandet gick då iinte så bra eftersom att jag kom på att jag inte vet vad jag letar efter. Pappa, bonusmamma och lillebror var på jobbet respektive skola och det var skönt att få starta dagen själv. När bror kom hem från skolan drog vi ut och åkte skoter. Det var skönt, att slippa känna alla stress och ångest och bara känna lukten å låta vinden dra i anskitet. Jag ska inte döja räddlsan av att sitta bakom lillebror då kan kör 75km/h men det  var underbart ändå. Nu på kvällssudan har vi käkat go middag och bara njutit av varandras sällskap. Imorgon kanske det blir vemdalen och skdor. Jag njuter av Norrlands alla härligheter och längtar inte hem för fem öre!

det är ok men ändå inte

Kategori: vardag

norrland

Kategori: vardag

Nu har jag äntligen åkt. Äntligen borta, i alla fall för stunden. Skönt att slippa; skola, tjatande klasskamrater, bussar, människorna, läxorna, lektionerna, hemuppgifterna. Jag vill bli grön igen. I helgen ska jag njuta, jag ska ha det roligt, hoppas jag i alla fall.

Take These Thoughts With You On Your Journey To Your Dreams

Kategori: vardag

Don't ever forget that you are unique. Be your best self and not an imitation of someone else.


Find your strength and use them in a positive way. Don't listen to those who ridicule the choices you make.


Travel the road that you have chosen and don't look back with regret. You have to take chances to make your dreams happen.

Remember that there is plenty of time to travel another road - and still another - in your journey through life.


Take the time to find the route that is right for you. You will learn something valuable from every trip you take, so don't be afraid to make mistakes.


Tell yourself that you're okay just the way you are. Make friends who respect your true self.


Take the time to be alone, too, so you can know just how terrific your own company can be.

Remember that being alone doesn't always mean being lonely; it can be a beautiful experience of finding your
 
creativity, your heartfelt feelings, and the calm and quiet peace deep inside you.


Don't ever forget that you are special and you have within you the ability to make your dreams come true.


~ Jacqueline Schiff ~

mamma

Kategori: vardag

Mamma skickar mig häldre bort från landet än till en festival. Jag sa precis till henne att jag önskar mig peace & love biljett i födelsedags pressent, men då sa hon prompt nej och undrade varför det å vem jag skulle åka dit med, men när jag sa att hon kunde betala flygbiljetten till Frankrike istället gick hon glatt med på det. Så nu hålller vi tummarna MJ för att jag får flygbiljetter till Bordeaux i födelsedags pressent!

fasen

Kategori: vardag

Jag upptäckte just att jag troligtvis kommer att vara i Turkland när det är peace & love, FAAAAAAAN!

peace & love

Kategori: vardag

Jag insåg just att jag måste åka på årets peace & love! Jag missar som sagt 22 pistepirkko nu i Mars på grund av min ålder vilket är grymt irriterande, men i sommar kan jag få chansen att se lite andra av mina favorit artister tex:
Anna Ternheim, Håkan Hellström, Jonathan Jonsson, Kleerup, Lykke Li, Maria Mena, Miss Li, Moneybrother, Peter Dohery, Slagsmålsklubben, Sophie Zelmani, The kooks och The Sounds! The kooks kommer till sverige, jag är helt exalterad just nu, mina älskade små brittiska pojkar kommer till sverige, weey!

melodifestivalen

Kategori: vardag

Vad är felet på det svenska folket? Hur kan vi skicka opera bruden till Moskva? Jag tycker stenhårt att Alcazar skulle vunnit, eller EMD till och med hälldre af Ugglas. Jag är en lagom människa och det vinnande nummret är inget lagom nummer, antingen kommer vi att komma sist eller först, det kommer att bära eller brista. Jag tror personligen att det kommer att brista men men. 

Lite bra

Kategori: vardag

Känns lite lättare efter att ha pratat med Ellen idag och tränat. Lagade mat med mamma idag och panikade runt efter afrikankläder. Jag blir en blek afrikan, men jag har i alla fall bra kläder att sätta på kroppen. Fick ångest över att inte ha börjat med kommunikationen som ska vara inne på måndag så jag tänkte börja lite smått, vips så hade jag skrivit en sida. Jag är nöjd med dagen och min prestation, trots att jag inte gjort något speciellt. Jag åkte till skolan, bara det är en bredift. Imorgon måste jag också till skolan, eftersom att jag redan missat massor av BBBs lektioner och kommer att missa tre stycken till nästa vecka, ja jag får lite dåligt samvete både för hans skull, men framför allt för mig egen och mitt betygs. Huvudvärken har varit till och från idag, matsalen var ett helvete, samt efter att ha gråtit massvis gjorde det inte bara ont i huvuder utan huvudet kändes tomt och tungt. Men imorgon är en ny dag tyvärr, och det är skolan och firande hos Pingu, jag hoppas på mindre huvudvärk och färre tårar.

Där regnbågen slutar

Kategori: vardag

Jag har just läst klart en av de deppigaste böckerna jag någonsin läst. Den var bara olycklig rakt igenom tills sista sidan. Egentingen var den nog inte det, men jag uppfattade den så. Efter att ha läst den boken, stärkte den min vilja att inte ha barn i framtiden, eller ens sex. Att ett litet "misstag" kan stoppa upp och förändra (förstöra) ens liv så mycket. Fine hon älskade sin unge, men henne drömmar och mål då? Att man ska tappa sig själv totalt och behöva ge upp det man siktat och arbetat sig mot är inte ok tycker jag. Denna boken gjorde mig inte på bättre humör, nu ska jag leta upp en ur bokhyllan som förhoppningsvis kommer vara mer possetiv.

.

Kategori: vardag

Jag vill inte prata, jag orkar inte. Jag har ingenting att säga. Jag har huvudvärk och en kropp som är allmänt trött. Jag får se vad morgondagen bjuder på och om jag orkar åka till skolan. Jag har fortfarande inte skrivit talet, huvudet är för tungt.

ta mig bara bort nu

Kategori: vardag

Deppblogg igen

Kategori: vardag

Detta skulle vara en glad, possitiv och lycklig blogg, eftersom att jag senaste tiden nästan bara skrivit dyrtra klagoinlägg. Men så verkar fallet inte vara. Jag skriver det som kommer ut och det är tydligen bara dystra saker. På den muntliga redovisningen av sbservationen av mig sa Evelina att jag var en av de gladaste människorna i klassen, men ärligt talat känner jag mig som en deppigaste. Det är väl skönt att folk inte uppfattar mig så som det känns. Men det är jobbigt, jag orkar inte vara glad längre, jag orkar inte vara trevlig, jag orkar ingenting och det är mitt problem. Jag är för lat, jag har ingen energi överhuvudtaget till att göra något. Jag vill inte göra skolarbetet, jag vill inte träffa mina vänner, jag vill ingenting. Det suger för jag vill göra allt som går att göra egentligen, men jag har ingen energi och ingen lust. Jag har varit possitiv och gjort saker de senaste två veckorna, men nu faller jag tillbaka igen. Min drivkraft är borta och jag måste finna den igen, finna något som lyser upp min dag och ger mig energi att satsa på mig själv igen. Men det är lättare sagt en gjort..

Ingen logik

Kategori: vardag

Jag förstår inte hur jag kan känna mig så full av känslor, men ändå helt tom.
Hur jag bryr mig för mycket om allt när jag egentligen inte bryr mig om någonting.

studiedag?

Kategori: vardag

Jag har precis kollat lite på mina kära klasskamraters bloggar där de berättar att de varit duktiga och pluggat på studiedagen. Jag kan inte säga att jag själv varit så duktig, jag iof gick upp tidigit imorde eftersom att jag hade tid och undersökning klockan 08:00, kom hem klockan 10. Väl hemma åt jag frukost och tittade på lite Gilmore Girls, sommnade dock under tiden och vaknade för ca 30 minuter sedan. Jag ska nog sätta igång med talet snart, men har ganska ont i huvudet så väntar nog en liten stund för att se om det går över.

"Det är inte lätt när det är svårt"

saknar seglingen nu

Kategori: vardag

Lite magi i vardagen

Kategori: vardag

HP kommer till min räddning, haha kanske inte men i mina drömmar!

Ni kan ju gissa vad HP står för ;)

alla dessa så kallade unga män

Kategori: vardag

Allan, Voldemort. Chalala ojoj oj, ja en sak som är säkert just nu är i alla fall att jag pratat med alla dem idag och inget pirr. Yes, it's over now! Men det kommer säkert förändras om jag känner mig själv rätt. Men samtidigt orkar jag inte lägga ner massa energi på att bry mig om pojkar.

Det gick inge bra..

Kategori: vardag

.. så jag försöker här igen!