Independence!

Kategori: vardag

Vad ska man göra när hjärtat längtar ut?

Det är enkelt i teorin,
men så mycket svårare i verkligheten.

Jag har inte fällt en tår, jag känner ingenting.
Men jag är singel igen, nästa år blir ett nytt tomt blad!

Heartbreaker.

Kategori: vardag

Jag tänker inte på någon eller på något.
Det är inget som berör mig.
Men om jag måste välja,
skulle jag ta den röd-randiga skjortan.
Det första och sista valet lär vara desamma.
Men nu är det snart nytt.
Spännande.


Nightlife in the middle of nowhere?

Kategori: vardag

Har nu prövat på utelivet i Ånge. Det var helt ok, kasnke berodde på att det var juldagen, antagligen. Träffade två gamla barndoms kompisar, en som kände igen mig (som jag inte kände igen alls) och en som jag kände igen (som kände igen mig med), det var roligt (lite kändis är jag i alla fall, woho).

Synd att jag inte var i Norrtälje med mina babes men så kan det vara ibland, hoppas ni hade det kul utan mig.

Just på förfesten träffade jag en gammal ingift låsats släckting (hans mamma var tillsammans med min låsats morbor för många år sedan), jag kände inte igen människan men han kände igen mig, kul var det också i alla fall! Hade det trvligt med mina "kusiner" ikväll, men nu blir det sääääääääängen!

New room.

Kategori: vardag

I Täby väntar mitt nya rum. Det är inte färdigt än men jag har bokat biljetter hem efter mina exams i januari så då ska jag måla, fixa och inreda. Jag vill ha en ljus, antik möter nytt stil. Har en del fina gamla möbler som ska målas om, en byrå med krusiga ben och et nattduks bord, båda ska bli svarta. Åvanför byrån ska jag hänga en stor oval spgel med guldrams mönster på. Kommer bli superbra.

Just nu är jag på jakt efter en stor garderob i passande stil. Vill att den ska vara vit eller svart, minst 130 cm bred, om ni vet någon bra så säg till. Egentligen vill jag bygga en egen (IKEA har superbra där man kan skräddarsy) men att lägga ner massvis av tusentals kronor på en garderob när jag inte ens bor hemma på heltid känns dumt.

Bläddrade just igenom nya nummret av Plaza kvinna, där fann jag denna serie från IKEA. Jag ska inhandla dessa föremål och ha dem på min byrå och göra i ordning sminkbord där på. Lägga smycken i burken och på fatet, ställa aplikatorer i muggen och hälla upp ljuvligt doftande parfym i flaskorna! (Lite Glasblåsarens barn style på fatet)


Merry christmas or something like that.

Kategori: vardag

Så kom julen till slut, inte så att jag har väntat, fattade inte ens att det var julafton fören Kalle kom i rutan och tomten inklampande (farsgubben såklart). Har haft en mysig dag som började med traditionell grötfrukost och skinkmacka, fortsatte med lite dötid, sen for vi upp till min låsats syster med familj och spenderade resten av kvällen där.

Trots att det bara var närmaste familjen så var det julklappar över halva vardagsrummet, i denna familj går vi all in. Jag fick rödvindglas av lillebror, jättefina(!), pressentkort, pengar (välbehövligt), modemagasin, ljuslycktor mm. Jag är nöjd med min klappar och mina gåvor. Detta är nog första julen någonsin jag varit mer inställd på andras lycka av vad jag köpt istället för min egen för det jag fått. Vuxen?

Kvällen avslutades som den ska med sällskapsspel och alkohol i lagom mängder (dvs ingen drack sig full). Rödvin och Alias blev en perfekt avslutning på julen, trots att jag inte vann (kan tillägga att jag och Jenny ledde rejält hela omgången, ända till slutet).


Enbart min familj hade med sig mer än tre IKEA kassar med klappar..

So I'm finally in Sweden, thank god.

Kategori: vardag

Äntligen på plats i mitt kära Svearike. Efter fem dagars väntan och 29h resande (mest väntande) är jag hos far min i norr.

Igår kväll åkte Kristoffer och jag ut till Stansted flygplats, fick ca 40 mintuers sömn under natten och efter mycket om och men (lite övervikts tjafs och betalande (dock inte jag, woho) kom vi på planet som hör och häpna var försenat. Jag somnade direkt när vi satt oss, tydligen stod vi kvar på Stansted i 1,5h för en man mådde riktigt dåligt, sivmmade och spydde om vart annat, skönt att jag var lyckligt ovetande i min skönhetssömn.

Väl på Sklavsta tog allt som vanligt, lite extra tid, bagabet var sent, flygbussarna till Stockholm var fulla och så vidare. Men till slut kom vi på en flygbuss. När stockholm visade sig i vintermörkret var jag så lycklig som en människa någonsin kan vara tror jag. Stockholm måste vara en av världens vakraste städer och jag frågade mig själv vad jag gör i det rutta landet England egengligen (kom på att jag pluggar...).

På Cityterminalen blev det brått igen då jag ville hinna med en bussarna till Sundsvall. Hade 20 minuter på mig att köpa biljett, käka något och komma på bussen. När jag kom till biljettkön som bestod av nummerlappar hade jag nummer 61 och den kunden som betjänades hade 40, stessen spreds sig fort inom mig men jag hann på en biljett. Tänkte att Kristoffer kunde köpa en macka åt mig medan jag stod i kön, men han försvann och återfanns fem minuter innan bussen skulle gå, utan macka.. Choklad och drickyoghurt fick jag (hade inte ätit sedan fem-tiden på morgonen, jippi).

Bussen kom iväg sent så jag hann med i alla fall. Efter en timme på bussen kom en tjokis och satte sig bredvvid mig så jag satt inklämd mot fönstret i några mil känndes som en evighet. När jag äntligen kom till Sundsvall, väntade en taxi på mig som tog mig till tågstationen och bara en halvtimmes väntetid innan tåget till pappa gick. Klockan ett var jag hemma och fick lite ordentlig mat i magen och ett glas vin. Underbart.

Vi hade det trevligt i London, Kristoffer, Emelie, Victor och jag, men det är underbart att vara på svensk mark. Plugg, prommenader, Ensam hemma, HarryP, Nile City och gott sällskap i all ära, men inget slår att vara hemma.

Innan jag avslutar detta superlånga inlägg måste jag berätta för er att det är -27 grader här.

Still in London.

Kategori: vardag

Igår lyckades jag, Emelie och Victor att ta oss till London. Idag skulle vi alla åka med flyg hem med så blev inte fallet då alla våra avgånar blev inställda. Jag och Kristoffer har köpt nya biljet tills på tosdag morgon med Ryanair, Brittish airways kan ta sig, för flyga kan de ju tydligt inte göra. Jag är fast på en jäkla ö och är inte säker på att jag kommer komma hem till jul.. Kul.

Still stuck in Worcester.

Kategori: vardag

Jag kommer inte härifrån än. Var på tågstationen för ett tag sedan och där stod det att linjen är stängd till klockan 23 ikväll om inte the weather conditions blir bättre. Temperaturen är nu -3, så jag hoppas innerligt att det blir lite plus idag så snön kan smälta och tågen kan börja gå.

Använder mig av denna dagen till lite plugg så jag slipper sitta vid datorn och plugga när jag är hemma i Sverige.

England is perfect, just perfect..

Kategori: vardag

För alla er som har mig på facebook vet nog vad som hände igår men för övriga så är det snö kaos i England så alla tåg mellan Worcester och London var inställda, motorvägarna var kaos osv. Jag kom alltså inte ifrån Worcester så jag hann med mitt plan denna morgon och å andra sidan är Heathrow stängt för tillfället så jag hade inte kommit till Sverige idag oavsett om jag var i London eller här.

Förhoppningvis kommer jag iväg idag i alla fall, tågen kanske börjar gå efter lunchtid om jag har tur. Annars blir det taxi genom halva England imorgon, ja det svider i plånboken men då har jag i alla fall två kära vänner att splitta taxin med, då Emelie och Victor också åker hem imorgon.


Utsikten från mitt fönser igår.


Och såhär ser det ut nu, lite mer lovande. Dock visar termometern -11 så snön kommer ju inte smälta men jag håller alla tummar och tår för att kunna ta mig till London idag!



Sagans slut.

Kategori: musik


Im back!

Kategori: vardag

Har varit lite frånvarande denna vecka då jag sutttit dag och natt med marketing rapporten. Fick in den i tid i alla fall. Är lite besviken på mig själv att jag inte började i tid så jag kunde bearrbetat den mer, då jag på förra uppgiften i marketing fick ett A- och jag kommer aldrig få ett A på denna. Men men just nu är det viktigaste att den är inlämmnad!

Idag blir det plugg också, för imorgon ska 70% av engelska kursen in så ska kolla igenom om göra klart alla uppgifter (har massa småuppgifter i den kursen, det är skittråkigt). Sen blir det international party med gratis mat uppe på SU (jag orkar inte laga någon mat längre så hakar på allt som gör att jag slipper slava i köket).

A pice of heaven!

Kategori: vardag

Tar en paus i mitt pluggande (jag håller på att avlida av det) och visar er ett av mina London kap.

Kollade på dessa på en av New Look butikerna på Oxford street, men det fanns inga i min storlek ute i butiken så jag bad ett butikbiträde att kolla på lagret. En strund senare kommer hon tillbaka en vänstersko i stl. 37, och säger att hon ska komma med den andra också. Jag tackar och tar emot vänsterskon, prövar den och förälskar mig i den.

När hon inte kommit med den andra efter cirka 10-15 min letar jag uppe hon som hjälpt mig och hon lovar att hämta den andra på direkten för något hade kommit upp. Hon kommer tillbaka ett tag senare och berättar att hon inte kan hitta den andra skon, att det är sista paret och att den är såprlöst försvunnen. Men att hon kan ringa till den andra buriken på gatan och kolla om de har dem. 

Jag lackar ur och orkar inte vänta på deras samtal för det tog evigheter. Dagen efter gick vi omkring i Uxbrigde och jag var tvungen att kolla på New Look och se om skorna fanns där och det gjorde de!  

 

Follow my blog with bloglovin

Sv:

Kategori: vardag

Svar till er som undrade, ja jag går i dem också, å dansar!

A lack of selfdicipline..

Kategori: vardag

Back from London och mycket fattigare. Har handlat massa kläder, skor (fast bara tre par), smycken och lite annat. Visar det lite eftersom, en del av sakerna är kvar hos Kristoffer för jag fick inte med mig allt hem. Nu ska jag sova fär imorgon blir der rapport skrivande.

London Calling!

Kategori: vardag

Snart är även jag off to London, just as Linn och Elin. Har skrivit mitt essay-prov nu, chansar på b-/c+ någonting, men jag gick dit och gjorde det i alla fall trots noll minuters sömn inatt, starkt Caroline.

Inför morgondagen har jag planerat och fixat, skrivit ut kartor och letat fram adresser, för att tjejerna ska få en så ultimat London shopping upplevese as possible! Lite Marc Jacobs och Selfridges (har en skoavdelning som är lika stor som halva Versailles, can't wait).

Tåget avgår från Worcester, 17:20 och idag har jag till och med sällis på tåget, Courtney ska åka hem till Reading över helgen så han åker med nästan hela vägen, weey!

I'm just like an empty shoebox.

Kategori: vardag



I've been tossing and turning for hours.. Klockan är 06:15 och om 45 minuter ringer min väckarklocka då är det dags att kliva upp, och jag har inte ens somnat än. Kul att jag har prov om tre timmar.

True love. Shoe love.

Kategori: vardag


Det var kärlek som kom i ett paket idag!

Got milk?

Kategori: vardag

När man börjar leta efter mjölk till kaffet i skafferiet kanske det börjar bli dags att ta en ordentlig paus..

Sleep, work, eat, sleep, work, eat...

Kategori: vardag

Min kropp är nog inte riktigt kry just nu, då jag sov hela dagen igår (jag överdriver inte, sov verkligen hela dagen) och trots det sov jag till över klockan tolv idag. Har lyckats tagit mig upp idag i alla fall eftersom att jag måste skriva på marketingen. Har hittat massa bra källor nu gäller det bara att transformera informationen till mina egna ord och så att det passar in under rubrikerna och hålla det på formell engelska också. Är inte övertaggad och allt tar sån tid, men jag kämpar på. Har en liten paus nu i alla fall och njuter av lite spagetti och hemmagjorda köttbullar.

Beauty Sleep or Sleeping Beauty?

Kategori: vardag

Det måste vara något allvarligt fel med min kropp; igår sov jag från 21-11 och inatt från 03-14. Detta kan inte vara normalt. Och inte hjälper det mig med min rapport heller.. Suck nu måste jag förbereda min elevator pitch som jag ska ha kvart i åtta ikväll.

I can't take it...

Kategori: vardag

Trött, är förnamnet. Har fått lite gjort på rapporten i alla fall. Senare ikväll kommer Emelie och Victor hit så ska vi förfesta slash öva på våra elevator pitch's som vi ska hålla imorgon kväll. Måste skriva min nu så jag har något att läsa upp för de andra men är waay för trött nu. En powernap förtjänar jag!

Is it too little too late?

Kategori: vardag

Nu ska jag skyna mig iväg till Bibblan där Emelie väntar, vi ska skriva på våra marketingrapporter. Jag är sen som tusan somnade vid niotiden igår och vaknade elva idag, suck. Men kroppen behövde väl det efter helgen... Hoppas jag kommer någonvart med marketingen idag nu så jag kan åka till London ihelgen!



Kanye West – Heartless dunkar denna låten, har gjort det ett tag, går inte att inte älska den!

Three Swedish girls loose in Worcester, look out!

Kategori: vardag

Emelies kompis Victoria var här och hälsade på i helgen så igår var det all in som gällde. Vi började uppe på St.Johns hos Erika som fyllde år så det var pre-party där.




Efter det drog vi vidare till Heroes, en pub som är i ett jättegammalt hus, det är lågt i tak och tjocka träbalkar i taket, kommer ni någon gång till Worcester ska jag ta med er dit. Killarna var galna på mig hela kvällen vet inte vad det var men fick i alla fall höra att en kille fick mentalt stånd när han såg mig, vi lämnade Heroes strax efter det.

Efter Heroes blev det Sin, vilket är ett förfest ställe slash nattklubb. Det är ingen klassisk Worcesterkväll ala Emelie och Caroline utan Jägerbombs, så på Sin körde vi kvällens erbjudande. (På Busches och Sin brukar de ha paketpris på Jägerbombs). Här slog jag även till en kille som grabade mitt as och skällde ut honom, han blev så paff att han tappade sin drink. Jag tål inte äckliga Britter som tror att bara för att jag är tjej och har kjol så ska de få göra vad de vill, inte ok!





Sen gick vi Tramps, vilket är den största nattklubben här och kvällens längsta stopp. Där dansade vi loss och hittade en tredje våning(!). Jag älskar Tramps, hittar alltid nya platser där inne. Enligt Joes kompis var det VIP där uppe, men så verkade det inte, hittade en julgran där i alla fall, det var rätt skoj!











När Tramps stängde trodde jag att det var dags att knyta sig men jag hade fel. Cinnabar stod på schemat. Träffade Victor på vägen dit som informerade oss om att de inte släppte in längre, men när vi kom till dörren frågade vakterna om vi var där för att träffa två killar, såklart vi var! Vi tyckte det var jätteroligt och skrattade åt de stackars tjejerna som inte skulle komma in och träffa sina killar sen. Väl inne träffade vi Emil och Rikard, som tydligen visste att vi var på väg och hade informerat vakterna om det… Inne spelade vi biljard och mitt lag vann, wohoo! Jag satte en boll på mina tre slag så jag är stolt.









Kvällen avslutades i alla fall på Shakeys (stavning?) med en doner chiken meat with fries and sallad, sen ett lager garlicmayo på det. Det mest fantastiska fyllekäket. Kom hem gjorde jag halv sex imorse.

Late... But ready to go!

Kategori: vardag

Sen som tusan, men nu drar jag!


My name is not Pippi Longstocking..

Kategori: vardag



Tänkte köra hardcore Pippi-look ikväll...

Nej då, försöker bara fixa håret inför ikväll. Men lite sött är det ändå med flätor!

Who said that the weekends was made for relaxing?

Kategori: vardag




Lördags brunch med latte, ägg och toast, nu blir det plugg för hela slanten. Innan jag går ut ikväll ska jag vara klar med min elevator pitch, samanfattningen av gårdagens General English Aural Test och bestämt ämne på marketing rapporten och skrivit om micro-environmental factors. Suck jag har det jag gör..

Update: Det var den starkaste latten jag någonsin druckit men nu borde jag orka hela dagen. Aural test, färdligt!

Me, you and Marty!

Kategori: vardag

Fredagen den första April slår Wembly Arena upp dörrarna för McFly och Above the Nocie Tour, och jag och Catte har biljetter! Jag gillar inte nya albument allt för mycket men älskar alla de gamla. Ska bli superkul i alla fall! Förhoppningsvis hinner Loserville musikalen börja gå innan dess så vi kan se den också. Då har vi fått alla våra män på en och samma helg, inte helt fel!

Happy B-day Twin!

Kategori: vardag

Idag fyller min andra hälft år! Superduper grattis på födelsedagen min kära tvilling (det är lite skumt att vi inte har samma födelsedag ;).


Catrin & Jag på vår studentskiva maj2010!

Swe..

Kategori: vardag

Sverige var kaos i helgen. Allt var försenat. Det började redan på Heathrow då mitt flyg till Arlanda var försenat. Fördrev tiden genom att dricka Starbucks gingerbread latte och lite Chanel shopping (världens finaste läppstift). Väl i Svrige mötte mor och styvfar upp mig och vi åt en sen middag sen skulle jag hoppa på nattåget mot norr, men det var försenat och blev mer försenat och lite till.. Suck, sen var SJs biljettautomater stängda också så det blev biltjuvs jakt efter en sjuelva eller pressbyrå, hittade en till slut med en skallig kille som sa "tack och bock" fem gånger under en och en halv minut.

Väl på tåget kunde jag inte sova, när jag väl somnade var det en tantjävel i min kupe som höll på och väcka mig och säga massa konstiga saker. Fick nog totalt två timmars sömn den natten. Väl framme i Östersund hämtade min faster mig på stationen och framme på Frösön drack jag lite te med farmor, hennes syster och faster. Efter ett tag som farfar upp och gissa om han blev chockad.
 
Lördagens supriseparty blev otroligt lyckat! Farfar anade ingenting, inte ens när hela släkten hade ramlat in. Jag tog det lugnt under kväll och var chafför. Men hade det trevligt i alla fall, var superkul att träffa alla.

Resan mellan Ö-sund och Arlanda var helt ok, det var galet trångt iof men vi landade tidigare än beräknat så det var det inget fel på. For hem och tog en dusch (parasit i vattnet i Ö-sund u know, ville vara i närheten av det så lite som möjligt). Sen fika med Elin och Linn, och lite shopping på det, hittade en mobiltelefon.

Resan tillbaka till England var dock något av det värsta jag varit med om, men alla vet redan om insidenten med det inställda och det försenade flygen..

Im home.

Kategori: vardag

Är äntligen hemma tog ju bara ett dygn.. Berättar om Sverige och min resa senare, nu ska jag ta en välförtjänt tupplur.