bonsoir!

Kategori: vardag


Godkväll mina vänner, innan jag avslutar denna dagen som började med en enorm bakfylla ska jag dricka upp min stora kopp med te (munkte som Cat köpte till mig igår, tackar hjärtat) och läsa lite i "Kalla det va fan du vill", en bok som vi läser i SvC kursen. Jag har inte hunnit läsa mycket i den men gillar den redan, den är härligt underhållande då alla karaktärer är dumma i huvudet på ett eller annat sätt, totalt underbart. Jag gillar Max, han är troligtvis den mest tafatta och handlingsförlamade människan jag någonsin stött på, han har dock en härlig tankegång och vill ju bli bättre, men vi vet ju alla hur det är att ligga i sängen om kvällarna och tänka på sitt liv och sätta upp mål;  imorgon ska jag börja med det, eller nästa veckan ska jag ta i tu med datt, men när morgonen kommer har vi glömt det vi lovat oss själva kvällen innan eller så tar vi bara inte i tu med det.

Dag 4 - köpt lycka

Kategori: vardag

Efter fyra enstaka dagar i skolan känns det som sommarlovet aldrig funnits. Allt är som vanligt; klasskamraterna lika störda och jobbiga, lärarna lika virriga och min studiemotivation lika med noll. Jag köpte mig därför nya skor idag för att jag behöver det samt för att känna lykoruset. Mamma höll på att döda mig när jag visade vad jag köpt, hon tycker att sex par nya skor under loppet av en månad räcker, jag förstår inte vad hon menar..

Anna älskar när jag skickar sms från hennes mobil!

Kategori: vardag

Nu sitter jag hemma hos min kära Palmis, vi har avnjutit en underbar middag! Jag är bitter på henne för hon skickar sms om mig och hon är bitter på mig för jag också skickar sms, från hennes mobil till hennes killar HAHA! Senare ska vi ut, å då kommer jag att döda henne om hon säger något. Kommer bli kul :)

MJ <3

Kategori: vardag

Igår fick jag en fantastisk pressent av min bästa vän, ett silver hjärta som det står "jag älskar dig" på. Jag blir helt varm i hjärtat när jag tittar mig i spegeln och ser det, hon är ju för gullig. Om två veckor fyller hon vuxen och jag arbetar stenhårt för att fixa den bästa pressenten. Jag har en dunderbra idé, men om den inte fungerar att göra verklighet av, har jag en annan som är ganska superbra den med. Hoppas att allt hinns ordna på endast ett par veckor, för det är hon värd.

Jag och MJ, tack för att du gör mig till en bättre människa,
och orkar med mig när jag till exempel aggrar på Air France
!

Dag 2

Kategori: vardag

Jag <3 Matte C, jag vet att det låter otroligt men det är sant. Det var länge sedan jag kände mig så smart! Iof håller vi bara på med repition av B-kursen, men jag kan detta och det känns bra! Vi fick läxa i matten som ska vara klar om en och en halv vecka, men duktig som jag är så är jag nästan klar med den. Det var liksom lika bra, jag har ju annat att göra... Pratade med Ellen idag, det var härligt jag har verkligen saknat våra samtal, jag blir klokare av dem. Jag har även hoppat av fartygsbefälen, innan den ens startade, satsar på min kära matte istället. Jag ska njuta av att älska matte nu innan det blir svårt!

Första dagen avklarad

Kategori: vardag

Jag hatar stället mer än jag kan beskriva, jag älskar stället mer än ni någonsin kommer att kunna förstå. Idag började i alla fall skolan, och mjukstart finns det ingenting som heter när man går på Marina. Men det känns ändå skönt att inte slösa bort tiden på annat. Det bästa med dagen var att träffa Mj, hatten och Palmis, fantastiskt att få vara med dem och allihopa på en å samma gång, var länge sen sist. Palmis och jag har även bokat in utgång på onsdag, så om du inte har någon planerat (och är 18 år fyllda) kan du ju komma till Tegel å få en puss av mig! HAHA

Efter skolan bar det av  till jobbet där allt gick fin fint tills det blev dags att stänga. Min hjärna var inte riktigt påkopplad så kassa uträkningen tog 20 min istället för 5 som det brukar ta, suck.

Väntar på lönen så jag kan köpa nya klackar och min rosa mini pc!!

Kategori: vardag

imorgon har verkligheten hunnit ikapp mig

Kategori: vardag

Ska jag kanske ta ett sabbatsår, strunta i pressen, ångesten och kraven som finns inför sista året. Dra utomlamnds och ligga på en strand hela dagarna, bekymmerslöst.

Allt jag kan göra..

Kategori: vardag

.. är att gå omkring och sjunga Pitbulls "I know you want me" med ett elakt leende på läpparna, HAHA!

In med det nya!

Kategori: vardag


Tog bort soffan från rummet igår eftersom att det inte fyller någon funktion. Den ersattes av en bokhylla, det blev mycket bättre måste jag säga.

Övertrött? JA!

Kategori: vardag

Im off to middag med familjen hos några vänner i grannbyn. Hoppas jag orkar hålla mig vaken genom hela middagen. Förösker tagga till med lite musik nu.

Det bästa med att skolan snart börjar..

Kategori: vardag

.. är att jag får träffa mina darlings hela dagarna! Hur sjukt är det inte att jag och MJ bara träffats två gånger på hela sommaren? Men nu är det vår höst med UF tillsammans och dela hytt. I år ska allt gå rätt!

Han är fantastisk, mannen i mitt liv!

Kategori: vardag

Mitt livs kärlek, en gift man från brasilien på 62 år, min älskade Paulo!

Har just läst Veronikka bestämmer dig för att dö, och även den var helt fantastisk. Jag förstår inte hur han lyckas men alla hans böcker är så extremt träffande, budskapen är underbara och historierna så vackra. Nu har jag beställt de tre böckerna av honom jag inte har; Djävulen och fröken Prym, Häxan från Portobello och Brida.

Tänk va trist mitt liv vore utan er!

Kategori: vardag


I trade my old shoes for new feet

Kategori: vardag

Är det dumt av oss två unga damer från ett annat land att spendera så mycket tid med några vi just mött. Att vi flera dagar senare inte kan tänka på annat än dem. Att de ger oss fåninga leenden.

Hmm livet leker en osynlig lek där det gäller att satsa! All in, annars åker man ut ur lyckosnurran. Mitt nya motto är JUST DO IT, för det är sällan man har något att förlora på det.

I'm swimming against the tide

Kategori: vardag

What's sad about pride?
It is keeping us apart
What's sad about love?
Eventually it'll break your heart

Bonsoir

Kategori: vardag

(MJ jag har hittat stavningen, tummen upp!)

Jag har varit duktig och jag har varit not duktig, haha. Igår handlade jag kollegeblock inför skolstarten å fixade allt sånt. Sprang även på en fransk ordbok för 30:- så den följde med mig hem! Lunch med syster och utgång med Palmis. Galet bra kväll, lägg betoningen på galet. Träffade även giry och Eira, några LK06or, några MTare, några killar med tungor.. HAHA Nu är det jobb som gäller fredag, lördag, söndag och måndag och lön på torsdag. Så vi lär ju ska gå ut på fredag för att dränka alla sorger för att skolan börjat samt fira att lönen kommit!

Mitt kära Frankrike!

Kategori: vardag


Har regnat i två dagar.. å vad jag vill tillbaka till mitt soliga varma Frankrike och hänga med mina snygga och mina trevliga fransoser (svar ja detta är två olika gäng, de snygga är dock också trevliga, men mest bara snygga och kyssvänliga). Min syster lyste dock upp dagen när hon ringde och berättade att hon hittat en superskoj franskakurs som hon vill läsa med mig. På kursen lagar man mat samtidigt som man pratar franska, perfekt för oss ju! Det som suger är bara att jag är ute och seglar fem av sex kurstillfällen så vi får läsa den i vår istället, jag kan knappt vänta ska bli toppen!

Var tog min sommar vägen?

Kategori: vardag

Om en vecka är jag tillbaka på skolan igen. Jag är förväntansfull, men jag vill ändå inte, var tog min sommar vägen? Turkiet, jobb, Frankrike och mera jobb. Men resorna har varit underbara. Sommaren har varit grymt kort, men grymt bra. Nu har jag vidgat mina vyer om vad jag ska hitta på efter skolan och det är bara ETT ÅR KVAR! Om ett år sitter jag förhoppningsvis i USA eller Frankrike och njuter av att vara på en plats som jag valt.

Såg just filmen The women och imorgon ska jag göra en "Carro vägg" men överskriften "JAG VILL", där ska jag bygga upp med bilder, texter och ord som jag vill göra och uppleva. Jag har så många drömmar att jag knappt kan hålla reda på dem längre. Snart är jag klar med Marina, snart är jag fri, jag ser framemot det mer än någonting annat just nu.

Guess Who Batman

Kategori: musik



The song of the trip! Vi hörde den i en butik andra dagen, sen fick vi den på hjärnan och bra som jag är fanns den självklart redan på min ipod! Så den spelades flitigt under hela resan.

Vi har dock gjort en ny text till Matt och han gillade den bättre "Thank you, thank you very very much cause we love what you do and we love your whole crew so please stay in touch"

Jag är så kär att jag vill flytta

Kategori: vardag

Wow Frankrike var fantastisk! Jag är totalt kär i Bordeaux, har aldrig varit i en mysigare stad och den franska landsbygden går inte ens att beskriva med ord hur vacker den är med alla vingårdar och fina hus. Jag verkligen bo där, så nu ska jag börja läsa franska och åka dit en gång till, då blir det mer tid på landsbygden fast då hemma hos Constanze.

De franska pojkarna är inte så dumma de häller, andra kvällen träffade vi Emmanuel, Mathieu och Albon (vet inte hur det stavas)  jätte trevliga pojkar som vi hände med och de tog oss till en vingård och jättemysig by på landsbygden. Mat var vår räddare i nöden igår när vi skulle till flygplatsen och det var en fransk helgdag så vissa buss- och taxichafförer valde att inte gå till jobbet, han körde biltjuv till flygplatsen och vi hann med flyget, tack Matt! Vi träffade även ett annat gäng killar som var grymt snygga MJ hittade en Pirre och jag hittade en Michael aka bruntröjan. Bruntröjan var typ en av de sötaste killar jag någonsin mött och vilka mjukar läppar! Och jag har alltid sagt att fransmän är passionerade, och vilken passion det var med bruntröjan wow, jag gillar det verkligen även om det ibland kan vara lite dumma saker de lägger ner energi på så gör de det i alla fall, mer passion åt folket tack!

Om franskmän i övrigt så stämmer de in på steriotyprn; alla äter baguetter, ja de gör det, de säljs överallt och folk går omkring och äter de på gatorna. När vi just kommit fram till Bordeaux första dagen och ska åka till hotellet är det första vi ser en tant som sitter med två baguetter i handen och när vi går på gatan mot hotellet går det en man framför oss och gissa vad som sticker ut ur hans ryggsäck, jo självklart en baguette. Alla röker, detta stämmer också mycket väl. Efter att vha varit ute vare sig man själv röker eller inte så stinker man rök för att alla andra röker. Vi har faktiskt träffat några få fransmän som inte röker, vi blev chockade, tyvärr var de inte så många. Alla bär randigt, stämmer inte lika mycket med många hade randigt och det fanns många randiga tröjor i butikerna. Alla dricker vin, stämmer också mycket bra i mängder, varje dag och börjar gärna tidigt på dagen. De yngre fransoserna är dock större fan av starkare drycker och andra saker som ger den en kick eller "känsla". Alla har franskmustasch, detta stämmer inte så mycket då inte inte sett någon, men de sa att ute på landet så hade många vinodlare det så då blev jag nöjd!

Shoppingen i Bordeaux var toppen, jag har köpte två par jeans, två par klackar, en höstjacka, två klänningar, två blusar, två toppar, en kavaj och massa smycken. Så höstgarderoben är kirrad!

Nu ska jag sätta på Guess who Batman med Lily Allen på hösta volym och göra mig i ordning för jobbet!

Back on track!

Kategori: vardag

Senaste dagarna har varit toppen!!!!!!!!!!!
Fick sluta tidigare i onsdags för att följa med Aleks till stan, där hade vi det super mys. Jag köpte nya pärlörhängen, en underbar klänning och ett par nya skor.

I torsdags träffade jag min underbara mentor. Jag har verkligen börjar uppskatta våra möten nu. Jag är så glad att jag har henne. Efter vårat möte i torsdags hade jag en glad och varm känsla i kroppen, något jag inte haft på länge. Hon är trevlig, glad och precis en sådan människa jag behöver just nu. Hon lyssnar och hjälper, precis på det sättet som jag tycker om. Hon fick mig att se på skolstarten på ett nytt sätt och nu börjar jag faktiskt få energi och känna mig relativt possitiv till skolstarten! Hon kommer alltid med små överaskningar, hon hade med sig en pressent till mig, en bok av Mia Törnblom som heter "En härlig bok", den är som en kalender nästan där det står en peppande mening varje dag. Och boken hjälper verkligen trots att jag var lite skeptisk i början. Om två dagar åker jag till Frankrike med min bästa vän och nu börjar jag uppskatta denna resa och se fram emot den. Vi har tappat lire kontakt i sommar eftersom att vi båda varit så upptagna, men nu ska vi få lite kvalitetstid tillsammans och det ska bli underbart.

Igår var jag ute med Aleks igen och idag är det jobb som gäller med nu ska jag gå iväg och packa inför Frankrike och städa upp lite här hemma innan jag drar iväg och jobbar. Jag gillar mitt liv nu!

stort sadface just nu

Kategori: vardag

    

-300 sms

Kategori: vardag

Har just rensat lite i min mapp för inkomna meddelanden på mobilen. Galet vad många jag har samlat på mig, många är praktiska skitsms eller tidsfördriv, men många kan jag inte förmå mig att ta bort. Jag har så många underbara kärleksfulla sms av MJ som jag blir varm i hjärtat av att läsa, har även av någon underlig anledning kvar alla sms från Voldemort som är skickade i år, några från Chalala som bara är så söta även om större delen av smsen från honom för länge sedan är raderade vill jag ha kvar några, jag har fortfarande kvar alla sms från Turkietresan, jag kan genom att läsa dem återuppleva nästan hela resan, har även sms kvar från Erik jag menar jag ver ju aldrig när jag kan behöva använda det latinska ordet för blåstång. 

Jag blir dock lite arg när jag läser vissa sms som jag hittar. Jag läste en artikel i en tjejtidning idag som ytliga vänskaper och så många sådanna jag fann nu när jag rensade. Det är sorgligt tycker jag att man med vissa människor kan vara så nära och ha så kul ihop med under en kort tid för att sedan nästan återgå till främlingar.

Jag har en knäpp förkärlek till att se mitt liv i matte (sinnessjukt och märkligt för att komma från mig, jag vet!!!), iaf så har han sedan första smset i år skickat 2,27 sms om dagen till mig, jag undrar när det blev så mycket.

Nej nu ska jag fortsätta radera, kanske är dags att släppa taget om vissa sms, det är ju bara ord. Men en del ord vill jag höra, därför läser jag samma sms om och om igen, allt för att se orden, beundra dess innehåll och dess inverkan på mig.

Imorgon rockar jag stan med Aleks!

Kategori: vardag

Får sluta tidigt imorgon, tack min snälla chef. Ska följa med Aleks in till stan för att hon ska fixa med sin nya tungpiercing, vi planerar att sedan dra och käka någonstans och kanske avnjuta en dink för att tagga inför utgång. Det blev ju ingen utgång i lördags eftersom att jag jobbade i söndags så imorgon får vi slå klackarna i taket för två kvällar!

Just nu springer jag omkring i mina nya klackar och försöker gå in dem, för att kanske inviga dem imorgon. Får se hur det blir med det, de gör lite ont, orkar nog inte med möra fötter imorgon.


Bild från turket på oss!

Och hur söt och bra är inte denna låten?

Kategori: musik

 
Karl Martindahl och Johan becker sjunger good old stonecake

Efter tre veckor..

Kategori: vardag

.. sa han det vi båda visste att han skulle säga. Nu får vi se vad nästa steg blir. Jag ver inte om jag vill träffa honom, hade det varit för ett år sedan hade jag varit helt exalterad, men idag ifrågasätter jag allt han gör istället. Jag kanske äntligen har blivit så som Björn Larsson ville. Han ville ju att jag skulle bli mer kritisk, och det kan vi ju verkligen säga att jag efter den sommaren blivit. Vi får se hur skolan och seglingen blir, det är ju det som är så stört allt jag gör, har han redan gjort.

(Ni får ursäkta att det blivit mycket BL senaste tiden, kan inte rå för att han infekterat min hjärna, jag är nog fortfarande lite MB)

Jag blir knäpp i huvudet av skolan

Kategori: vardag

Pluspoäng till mig som börjat med psykologin idag. Såg att schemat kommit upp, börjar nästan tvivla på Turket den 27de nu, men behöver åka iväg och vila upp mig. Skolan kan man ju alltid komma ikapp med och sånt, men jag vill ju inte börja med och ligga efter. Beslutsångest jippi.

Bra dag

Kategori: vardag


Idag känns det som om jag skulle kunna göra vad som helst! Rätt skön känsla faktiskt, synd att jag är så trött bara. Nu ska jag trots det fina vädret kolla på världens bästa sova film: Twilight, försöka ta en tupplur för att sedan ta i tu med pyskologin och kanske träna.

Father I've sinned over and over and over and over again, sorry my friends, I'm such a mess, I'm doing the best I can

Kategori: vardag

Hanna du har så rätt, det blir inte mer än man gör det och det är jag medveten om det är därför jag det senaste halvåret försökt att göra det till något bättre. Men det visat sig att det jag gjort är att spelat en roll, suddat över saker istället för att få bort dem totalt. Kommer ni ihåg när Björn Larsson berättade om sig och Gabriella i bråk, att hon ändrar beteendet men inte tanken, medan han försöker ändra tanken och att det medför sig ett nytt beteende. Jag är nog som Gabriella jag kan lätt ändra mitt beteende, anpassa mig efter det som efterfrågas, det är därför jag ler, för att ni förväntar er det, det är därför jag skämtar och skrattar när jag egentligen vill spy ur mig annat. Men jag vill ändra tanken självklart, jag är ju ingen idiot. Jag tar det dag för dag, steg för steg och hoppas att livet ska bli roligare och enklare, för det är ju det jag vill. Jag vill inte hata skolan, för alla vet ju hur kär jag är i skolan jag går på, hur mycket jag älskar att plugga och hur gärna jag vill lyckas men med ett leende på läpparna.

wire to wire

Kategori: musik


Spelas en hel del på min dator just nu, hittade tyvärr bara en live verson på youtube, men den får duga ni hör texten i alla fall!

Aldrig nöjd?

Kategori: vardag

När jag får dem dit jag vill, vill jag inte längre ha dem.. Voldemort kan ju slänga sig i väggen eller nått, så många gånger jag önskat att han ska höra av sig och nu när han gör det kunde jag ärligt talat inte bry mig mindre. De första dagarna ska jag inte necka att jag log innombords men inte längre. Jag tänkte just skriva att jag vill att Musse och Voldemort borde byta beteende men jag ångrar mig, jag vill inte att Musse ska vara som Voldemort, jag vill att han ska vara som han är bara det att han borde vara här hos mig nu!